De Lateral Flow Egg met meegeleverde Hook Line van Bioavid is een immunochromatografische test voor de gevoelige en kwalitatieve detectie van eierresten op oppervlakken (bijv. hygiënecontrole in voedselproductielijnen), bij het reinigen, proceswater (CIP-water) en voedselmonsters. De geïntegreerde Hook Line voorkomt fout-negatieve interpretatie van hoog-positieve monsters. Lees meer
Artikel | Artikelnaam | Verpakkingseenheid (VPE) | Aantal VPE |
121672.000.00 | Bioavid Egg Hook Line allergeen sneltest Ei | Set 15 st |
Voor meer informatie over dit artikel, een correcte toepassing of hulp bij het maken van uw productkeuze staan onze medewerkers voor u klaar. Maak gebruik van de onderstaande contactopties, wij helpen u graag verder.
Voor meer informatie over dit artikel, een correcte toepassing of hulp bij het maken van uw productkeuze staan onze medewerkers voor u klaar. Maak gebruik van de onderstaande contactopties, wij helpen u graag verder.
Ei verontreinigingen in voedsel kunnen bij gevoelige personen mogelijk overgevoeligheid opwekken. Voedsel en bijbehorende productielijnen moeten vrij zijn van residuen om deze allergische reacties te voorkomen. De effectiviteit van de reiniging kan worden geverifieerd door gebruik te maken van de Lateral Flow Egg Swabbing methode. Bovendien zijn ze een snelle en gemakkelijke methode om eierresten in voedselmonsters kwalitatief te detecteren.
Verordening (EU) nr. 1169/2011 schrijft voor dat ei op voedseletiketten moet worden vermeld als oorzaak van voedselallergieën. Vergelijkbare wettelijke voorschriften zijn van kracht in de VS, Canada, Australië, China, Nieuw-Zeeland en vele andere landen. Eiwit bevat ca. 10% tot 11% eiwit. Allergologisch van belang zijn vier hoofdallergenen die 80% van het eiwitgehalte van eieren uitmaken. De belangrijkste allergenen zijn ovomucoïde (11%), ovalbumine (54%), ovotransferrine (12%) en lysozym (3,5%). De eiwitten in het eigeel daarentegen hebben slechts een matige allergeniciteit.
Dip Sticks zijn een gebruiksvriendelijke methode en zorgen voor een snelle en betrouwbare analyse. Het aanbrengen van de Bioavid Dip Sticks is zeer eenvoudig en kan worden uitgevoerd door ongetraind personeel. Alle Bioavid-testkits kunnen bij kamertemperatuur worden bewaard en zijn daarom een ideaal hulpmiddel voor directe tests in productiefaciliteiten. De Bioavid-testkits bevatten de complete uitrusting voor de analyse.
Voorbereiding van het monster&tab;
• Oppervlakken (swabbing): veeg het oppervlak af met een met PBS bevochtigd wattenstaafje en spoel het wattenstaafje uit in het reactievaatje.
• Voedselmonsters: voedselmonster homogeniseren en centrifugeren of filteren.
• Vloeistofmonsters (bijv. CIP-water): geen voorbereiding.
LOD (detectielimiet)&tab;
• Heel ei (in water): ≤ 1 ppm
• Eiwit (in water): ≤ 1 ppm
• Eidooier (in water): 500 ppm
• Spiked zero matrices: 10 - 50 ppm
• Oppervlakken/uitstrijkjes (vers heel ei ): 0,08 µg / cm2
• Oppervlakken/uitstrijkjes (eiwit): ≤ 0,03 µg / cm2
• Oppervlakken/uitstrijkjes (eigeel): 8 µg / cm2
• Oppervlakken/uitstrijkjes (gepasteuriseerd eipoeder): 0,015 µg / cm2
• CIP-water: 1 ppm
Voor meer informatie over dit artikel, een correcte toepassing of hulp bij het maken van uw productkeuze staan onze medewerkers voor u klaar. Maak gebruik van de onderstaande contactopties, wij helpen u graag verder.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wordt als eerst geïnformeerd over innovaties, nieuwe producten en acties.
Aanmelden nieuwsbriefBekijk ons nieuwsoverzicht met branche gerelateerde berichten, acties en actuele product informatie.
Typograaf 19
6921 VB Duiven
Nederland
+31 26 319 05 90
+31 6 835 433 18
info@hygienepartner.nl