De Lateral Flow Milk van Bioavid is een immunochromatografische test voor de gevoelige en kwalitatieve detectie van melkresten op oppervlakken (bijv. hygiënecontrole in voedselproductielijnen), bij het reinigen, proceswater (CIP-water) en voedselmonsters. Alles voor swabbing is inbegrepen in de kit. Bevat de complete uitrusting voor de analyse. Lees meer
Artikel | Artikelnaam | Verpakkingseenheid (VPE) | Aantal VPE |
121682.000.00 | Bioavid Milk allergeen sneltest Melk | Set 15 st |
Voor meer informatie over dit artikel, een correcte toepassing of hulp bij het maken van uw productkeuze staan onze medewerkers voor u klaar. Maak gebruik van de onderstaande contactopties, wij helpen u graag verder.
Voor meer informatie over dit artikel, een correcte toepassing of hulp bij het maken van uw productkeuze staan onze medewerkers voor u klaar. Maak gebruik van de onderstaande contactopties, wij helpen u graag verder.
Koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie bij zuigelingen en jonge kinderen. Hoewel de meeste kinderen uiteindelijk hun allergie voor melk ontgroeien, is melkallergie ook een van de meest voorkomende voedselallergieën bij volwassenen.
Koemelk bevat verschillende eiwitten die allergisch kunnen zijn. De belangrijkste zijn caseïne en ß-lactoglobuline. Koemelk bevat 3,2% eiwitten, die bestaan uit ca. 10 % ß-lactoglobuline (hoofdeiwit van wei), ca. 80% caseïnen en ca. 10% andere eiwitten. Zo komt een monster dat 1 mg/kg melkeiwit bevat overeen met een melkgehalte van ca. 31 mg/kg melk. Caseïne is hittestabiel, terwijl ß-lactoglobuline hittegevoelig is. De meeste melkallergiepatiënten zijn allergisch voor beide eiwitfracties in melk. Het belangrijkste allergeen voor kinderen is β-lactoglobuline terwijl de caseïnen later dominant worden bij volwassenen.
Het is belangrijk op te merken dat melkallergie niet hetzelfde is als lactose-intolerantie. De oorzaak van lactose-intolerantie is een tekort aan een enzym dat lactose (melksuiker) afbreekt. Melkallergie daarentegen is een echte voedselallergie, die wordt veroorzaakt door allergene bestanddelen van melkeiwitten. Melk wordt direct geconsumeerd, als drank of als bewerkt product zoals room, boter, yoghurt of kaas. Koemelkpoeder wordt veel gebruikt in gebak, sauzen en desserts. Caseïne kan aanwezig zijn als ingrediënt of als verontreiniging in rauwe en bewerkte voedingsproducten. Magere melkpoeder of caseïnen/caseïnaten worden vaak toegevoegd aan voedingsproducten (bijvoorbeeld in worsten) om het eiwitgehalte te verhogen of als verdikkingsmiddel.
Voedselproductielijnen en het voedsel zelf moeten vrij zijn van residuen om deze allergische reacties te voorkomen. De effectiviteit van de reiniging kan worden geverifieerd door een laterale stroommethode te gebruiken voor melkdetectie. Volgens verordening (EU) nr. 1169/2011 moeten melk en producten daarvan op voedseletiketten worden vermeld. Soortgelijke regelingen bestaan bijvoorbeeld in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
Dip Sticks zijn een gebruiksvriendelijke methode en zorgen voor een snelle en betrouwbare analyse. Het aanbrengen van de Bioavid Dip Sticks is zeer eenvoudig en kan worden uitgevoerd door ongetraind personeel. Alle Bioavid-testkits kunnen bij kamertemperatuur worden bewaard en zijn daarom een ideaal hulpmiddel voor directe tests in productiefaciliteiten. De Bioavid-testkits bevatten de complete uitrusting voor de analyse.
Voorbereiding van het monster&tab;
• Oppervlakken (swabbing): veeg het oppervlak af met een met PBS bevochtigd wattenstaafje en spoel het wattenstaafje uit in het reactievaatje.
• Voedselmonsters: voedselmonster homogeniseren en centrifugeren of filteren.
• Vloeistofmonsters (bijv. CIP-water): geen voorbereiding.
LOD (detectielimiet)&tab;
• Koeien-, buffel-, geiten-, schapenmelk (in water): 0,1 ppm
• Spiked zero matrices: > 10 ppm
• Oppervlakken (uitstrijkjes): 3 µg koemelk / cm2
• CIP-water: 0,1 ppm koemelk
Voor meer informatie over dit artikel, een correcte toepassing of hulp bij het maken van uw productkeuze staan onze medewerkers voor u klaar. Maak gebruik van de onderstaande contactopties, wij helpen u graag verder.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wordt als eerst geïnformeerd over innovaties, nieuwe producten en acties.
Aanmelden nieuwsbriefBekijk ons nieuwsoverzicht met branche gerelateerde berichten, acties en actuele product informatie.
Typograaf 19
6921 VB Duiven
Nederland
+31 26 319 05 90
+31 6 835 433 18
info@hygienepartner.nl